4 makanan sihat untuk sarapan pagi

Tanya mana-mana pakar pemakanan apakah makanan kegemaran mereka pada hari itu, dan saya jamin mereka akan bertindak balas dengan sarapan pagi. Lagipun, makan pada waktu pagi memberikan anda tenaga mental dan fizikal yang anda perlukan untuk makan tengah hari, dan beberapa kajian telah menunjukkan bahawa kanak-kanak dan orang dewasa yang mengambil sarapan pagi mempunyai lebih banyak serat, kalsium, vitamin A, vitamin C, riboflavin, zink dan zat besi dalam mereka. diet daripada mereka yang memberi Mereka bersarapan pada waktu pagi.

Makan sarapan pagi membantu jantung, ketumpatan tulang, metabolisme dan penghadaman anda — dan siapa yang mahu makan sepiring telur bakar atau penkek mentega kacang sebelum masuk ke senarai tugasan harian anda?

Menurut Laporan Trend 2021 Whole Foods, sarapan pagi akan menjadi lebih besar tahun ini. Ia masuk akal: Bekerja dari rumah telah memberi kebanyakan kita masa *akhirnya* untuk duduk dan menikmati sarapan pagi sebenar sepanjang minggu—pancake pada hari Rabu, sesiapa? Rutin kehidupan lampau. Kami mengalu-alukan lapisan perak ini dengan tangan terbuka.

Meliputi

Mungkin yang paling serba boleh antara semua, kanopi membuat sarapan yang lazat, cepat dan berkhasiat dalam apa jua bentuk – daripada smoothie hingga smoothie, roti bakar alpukat, couscous atau tortilla untuk Hovos Rancheros. Menurut Largeman-Roth, vitamin D buta adalah salah satu daripada beberapa nutrien.

“Ia penting untuk fungsi imun yang sihat, terutamanya kerana kebanyakan kita tidak mendapat vitamin (dan lebih kurang pada musim sejuk),” katanya. Setiap buta mengandungi 44 IU Vitamin D, ditambah 6 gram protein dan kolagen untuk kesihatan otak. “Saya suka mereka dengan beberapa sriracha di sebelah matahari. Saya juga menghidangkan mereka dengan sisi sos babi untuk suplemen probiotik saya.”

Dan

“Akarnya hanya indah sebagai ramuan, ” kata Largeman-Roth. “Anda merekrut mereka dalam pekerjaan pengambilan, kambing malam, dan sudah tentu, oat. Anda membawa mereka bersama-sama. Tidak kira bagaimana anda memilih untuk menggunakannya, kucing adalah indah untuk hati anda.

Serat larut mereka, beta-glukan, mempunyai keupayaan untuk menurunkan paras kolesterol secara semula jadi. Selain itu, oat mempunyai kanji tahan, yang bertindak sebagai serat, yang membantu anda berasa lebih kenyang lebih lama. Ini bermakna jika anda minum secawan pada waktu pagi, anda tidak akan tiba untuk sarapan sebelum makan tengah hari.

Jus Hijau

Jus hijau mungkin minyak ular yang penuh dengan gula, tetapi jus hijau penuh dengan manfaat kesihatan. “Saya suka smoothie kerana anda boleh meletakkan banyak dalam gelas,” kata Largeman-Roth.

“Salah satu kegemaran saya ialah Banana-Avocado Zinger (lihat di bawah) dari buku saya Smoothies & Juices: Prevention Healing Kitchen. Ia dibuat dengan buah-buahan, sayur-sayuran dan herba serta dibungkus dengan vitamin B. Ia sama baik sebagai sandaran sebelum bersenam. .” Petua pro: Anda juga boleh menambah sedikit daripada jalape .o untuk menjadikannya lebih menarik (secara literal).

Roti bakar sorrel gandum penuh dengan mentega kacang dan buah-buahan

“Terdapat perkara yang lebih memuaskan yang boleh anda lakukan daripada memberus gigi anda dan mengubahnya menjadi kumpulan merah panggang,” kata Ljergman-Roth. “Saya suka roti kuman gandum penuh dengan mentega badam atau biji bijan yang dibakar sahaja.

Kemudian saya akan menambahnya dengan buah-buahan segar seperti hirisan anggur atau biji delima, biji labu, kacang tanah atau biji rami untuk nutrisi dan nutrisi tambahan. Kerana tumbuhan merah dipenuhi ceri, Lagermann-Roth menerangkan bahawa makan memerlukan masa tambahan, dan makan perlahan membantu anda memberi lebih perhatian kepada apa yang anda masukkan ke dalam badan anda.